Médiahírek

 

Elindult a Neo FM utódja az interneten

Budapest, 2013. január 14., hétfő (mmonline.hu) - A Neo FM műsorát az utolsó hónapokban készítő csapat Neo World Rádió néven internetes rádiót kezdett működtetni. A Neo FM megszűnésekor a rádió tulajdonosa, Medveczky Mihály már bejelentette, hogy az interneten folytatják a működésüket.

A Neo World Radio nevet viselő internetes adó eddig csak csak zenéket adott, ám mostantól már elő adásuk is van -jelentette az mmonline.hu. Reggel 7 és 17 óta között dolgoznak műsorvezetők az online rádióban. A reggeli műsort Balás Emese vezeti, 9 órától Klamancsek Krisztián veszi át a stafétát, majd Andrejkovics Sándor hallható a délutáni sávban. A netes adó zenei kínálata nagyjából megegyezik a megszűnt rádióéval.

Azt nem tudni, hogy milyen cég és milyen üzleti konstrukcióban működteti az online adót. A neoworldradio.hu domén Medveczky Mihály nevére van bejegyezve, az adás azonban ténylegesen a mediaportfolio.hu-ról működik, amit Hegyi János üzemeltet.

Az éterben a Neo FM sugárzása november elején szűnt meg véglegesen. A rádió tulajdonosa, az FM1 Kommunikációs Zrt. - ami közvetve Medveczky érdekeltsége – egymilliárd forintos díjhátralékot halmozott fel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal szemben. Ezen felül a társaság tartozik a stúdió tulajdonosának, a korábban az adó reklámidejét értékesítő Integrált Média Megoldások Kft.-nek és a műsorszórást végző Antenna Hungáriának is.