Médiahírek

 

Növelte tavaly magyarországi eredményét az Axel Springer

Budapest, 2014. május 21., szerda (mmonline) - Tavaly közel 2,3 milliárd forintnyi adózás előtti eredményt ért el az Axel Springer csoport hat hazai cége, ez 15 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest, és hasonló mértékben bővült a társaság nyeresége is. A vállalatnál az idei év eredményei alapján jó esélyt látnak arra, hogy 2014-ben is folytatódjon a növekedés.

Az Axel Springer cégcsoport 6 magyarországi cégének - Axel Springer Budapest, Axel Springer Magyarország, Petőfi Népe (Bács-Kiskun), Népújság (Békés), Zöld Újság Zrt., AS Nyomda - konszolidált adózás előtti eredménye 2013-ban 2,28 milliárd forint volt - közli az mmonline.hu.  A cégcsoport 2012-ben 1,98 milliárd forintos adózás előtti eredményt ért el, ami azt jelenti, hogy a múlt évben 15 százalékos eredménynövekedést ért el a print és online érdekeltségekkel bíró vállalat.

A hat cég konszolidált adózott eredménye 2,01 milliárd forint volt 2013-ban, ez 14,63 százalékkal több, mint egy évvel korábban.  Dr Király Mária operatív ügyvezető szerint a 2014-es eddigi teljesítmény alapján jó esély van arra, hogy az idei esztendőben ez a növekvő trend folytatódjon. Az Axel Springer cégcsoport adja ki többek közt a legnagyobb olvasottsággal (NOK 2013/Q4) bíró női hetilapot, a Kiskegyedet, a Glamour-t, a Lakáskultúrát, számos tv-s, autós, és gasztro magazint, 8 megyei lapot, a Világgazdaságot, valamint hozzá tartozik többek közt a mindmegette.hu, a kiskegyed.hu, a glamouronline.hu, a vg.hu, az astronet.hu, a recepttár.hu, és regionális oldalak.

Január végén jelentették be, hogy a Ringier AG és az Axel Springer SE magyarországi tevékenységét a Ringier Axel Springer Media AG-ba integrálják. Az új, budapesti székhelyű cég Ringier Axel Springer Magyarország néven fogja megkezdeni tevékenységét. A vállalat termékportfóliója a Blikkből, sikeres női magazinokból és olyan licenc alapján megjelentetett lapokból tevődik össze mint az Auto Bild, a Glamour és a Geo. A Ringier és az Axel Springer által működtetett vegyesvállalatba történő integráció versenyjogi feltétele a két cég magyarországi portfóliójának részbeni értékesítése. A vevő a VCP Capital Partners Unternehmensberatungs AG (Vienna Capital Partners) vállalat. A Vienna Capital Partners a Népszabadság országos politikai, a Világgazdaság gazdasági napilap, valamint a Nemzeti Sport mellett több megyei lapot, illetve sport-, női és ifjúsági magazint is megvásárol.

A Ringier Axel Springer Magyarország vezetője Dr. Bayer József, a VCP új médiavállalatát, amelynél mintegy 700-an dolgoznak majd Mihók Attila fogja vezetni - írja az mmonline.hu.