Médiahírek

 

Rádiók és televíziók műszaki fejlesztését támogatja a médiatanács

Budapest, 2014. május 22., csütörtök (MTI) - Összesen 110 millió forintos kerettel hirdetett pályázatot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa közösségi tévék és rádiók számára stúdiótechnikai háttér biztosítására és más műszaki fejlesztésre. A csütörtökön közzétett pályázatra - amelyről a hatóság közleményben tájékoztatta az MTI-t -, június 12-éig pályázhatnak az érintettek.
A technikai fejlesztésre fordítható forrás segítheti a többi között a szolgáltatók digitális átállását. Az elnyert támogatásból hang- és fénytechnikai, stúdióakusztikai környezet kialakítását szolgáló eszközök is beszerezhetők.
    A televíziók legfeljebb 5 millió forintra, míg a rádiók maximum 3 millió forintra pályázhatnak. A stúdiók belső akusztikájának fejlesztésére kérhető támogatás 2 millió forint lehet. A kisközösségi rádiók 1 millió forintos támogatást kaphatnak.  
    A médiatanács a 2011-2013 között kiírt műszaki pályázatain 121 nyertes összesen több mint 327 millió forintos támogatást kapott. Az idei pályázaton az első fordulót követően a további körökben minden hónap második csütörtökéig lehet benyújtani a pályázatokat legkésőbb 2014. október 9-éig.