Médiahírek

 

Mégis hajlandó tárgyalni a létszámleépítésről az MTVA?

Budapest, 2012. december 13., csütörtök (eMasa) - A dolgozókat képviselő szervezeteknek sikerült elérni, hogy a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezetése és a Központi Üzemi Tanács (KÜT) vezetői között pénteken újrainduljanak a tárgyalások – tudta meg az eMasa Lázár Andrástól, a sztrájkbizottság elnökétől csütörtök este. Az MTVA az értesülést még nem erősítette meg.

„Rossz néven vesszük, hogy a munkáltató elkezdte átadni az értesítéseket a csoportos létszámleépítésben érintett újságíróknak, holott a munkavállalók szervezeteivel megkezdett tárgyalások még nem zárultak le mindkét fél számára elfogadható módon” – mondta el az eMasa érdeklődésére Lázár András, a sztrájkbizottság elnöke.

Lázár András hozzátette: addig nem döntenek a tiltakozás további lépéseiről, amíg a várhatóan már pénteken újrakezdődő tárgyalások eredményeit nem ismerik.

A több közmédiás szakszervezetet összefogó Egyesült Média Szakszervezet vezetője kiemelte, hogy a közmédiában működő szakszervezetek és a Központi Üzemi Tanács a fő kérdésekben végre egyetértenek és segítik egymás munkáját, ezért bízik a „pozitív elmozdulásban”.